Trump: Pojačati sigurnost u školama

16. Feb 2018. | 08:01 | NV
trump-2

Američki predsjednik Donald Trump rekao je povodom masakra u srednjoj školi na Floridi da će prioritet njegove administracije biti jačanje sigurnosti u školama, kao i da će više pažnje biti posvećeno pitanju mentalnog zdravlja.

On je rekao da oružani napad u srednjoj školi u mjestu Parkland na Floridi predstavlja užasno nasilja, mržnju i zlo i da nacija mora da radi zajedno da se izmjeni američka kultura i prihvati život i izgradnja međuljudskih veza, prenosi Srna.

“Moramo da radimo zajedno na stvaranju kulture u našoj zemlji koja prihvata dignitet života i stvara duboke i smislene veze među ljudima”, rekao je Trump u Bijeloj kući.

Američki predsjednik je dodao da planira da posjeti žrtve i lokalne zvaničnike na Floridi nakon napada u kome je ubijeno 17 lica.

“Nijedno dijete ili nastavnik ne smiju više da budu u opasnosti u američkoj školi”, rekao je Trump na konferenciji za novinare nakon masakra u srednjoj školi kada je bivši učenik Nikolas Cruz (19) otvorio vatru na učenike i nastavnike i ubio 17, a ranio više desetina lica.

Još jedan masovno ubistvo građana SAD ponovo je aktueliziralo priču o posjedovanju naoružanja u toj zemlji. Međutim, analitičari primjećuju, Trump u svom govoru ovu temu nije ni pomenuo. Inače, Trump je zagovornik prava građana da posjeduju oružje.

 

NV

Na vrh