Trump: Propust FBI na Floridi, previše su vremena trošili da dokažu veze između mene i Rusije

18. Feb 2018. | 12:35 | NV
trump(5)

Predsjednik SAD Donald Trump kritikovao je FBI jer je “propustio sve mnogobrojne signale” koje je poslao osumnjičeni za pucnjavu u školu na Floridi, prenosi Tanjug.

S druge strane, kako je rekao Truamp, ta služba troši previše vremena na pokušaje da dokaže dosluh Rusije s njegovim predizbornim timom 2016. godine.

“To nije prihvatljivo. Troše isuviše vremena pokušavajući da dokažu da su Rusi bili u dosluhu s Trumpovim timom tokom predizborne kampanje – a dosluha nema”, napisao je američki predsjednik na Twitteru protekle noći.

Trump je američkom Federalnom istražnom birou poručio da se vrati svom poslu i Amerikance učini ponosnim, prenosi AP.

U srednjoj školi u Floridi u srijedu je 19-godišnji Nikolas Cruz, bivši učenik te škole, ušao naoružan sa puškom R-15 i počeo da puca na učenike na hodnicima. U napadu je ubijeno 17, a ranjeno 15 osoba.

FBI je prošlog mjeseca primio dojavu da osumnjičeni za pucnjavu u školi na Floridi “ima želju da ubija” i ima pristup oružju te da postoji mogućnost da on priprema napad.

Međutim, ta agencija je u petak saopštila da njeni agenti nisu sproveli istragu nakon primljene dojave.

Guverner Floride Rick Scott pozvao je direktora FBI-ja Christophera Wraya da podnese ostavku.

Trump je, inače, čest kritičar FBI-ja, optužujući tu agenciju za pristrasnost, napominje američka agencija.

Još jedan napad u SAD pokrenuo je ponovo raspravu o dostupnosti oružja u toj zemlji. Trump je zagovornik sadašnjih propisa o kupovina oružja koji su dosta liberalni.

 

NV

Na vrh