Trump: Rusija je uspjela da unese razdor unutar SAD

19. Feb 2018. | 10:32 | NV
trump-2

Osuđujući komisije, istrage i “mržnju među strankama” zbog ruske afere, američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je Moskva uspjela da “prevaziđe svoje najluđe snove” ako je imala namjeru da unese “razdor, nered i haos” u SAD.

“U Moskvi umiru od smijeha. Probudi se Ameriko!”, naveo je Trump u poruci na Twitteru.

“Ako je cilj Rusije bio da unese razdor, nered i haos u SAD, onda je sa svim raspravama komisija, sa istragama i mržnjom među strankama, uspjela da prevaziđe svoje najluđe snove”, naveo je američki predsjednik u nizu poruka na Twitteru.

Trump je počeo da emituje poruke na društvenoj mreži od 6:30 po lokalnom vremenu dok provodi vikend u rezidenciji u državi Floridi.

Sve njegove poruke se odnose na navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine ali se nijedna ne odnosi na pucnjavu u Floridi gdje je nedavno tinejdžer pucao i ubio 17 đaka u jednoj srednjoj školi.

Američki predsjednik optužio je u subotu Federalni istražni biro (FBI) da nije dobro radio jer je dobio ranije naznake o ubici Nikolasu Cruzu u Floridi i ocijenio da se FBI suviše dugo bavi ruskom aferom.

Washington je zvanično optužio 13 Rusa, među kojima jednog bliskog saradnika predsjednika Valdimira Putina, da su favorizovali Trumpovu kandidaturu prije njegove pobjede na izborima.

“Nisam nikada rekao da se Rusija nije miješala. Rekao sam da je to možda Rusija ili Kina ili neka treća zemlja ili grupa, a možda je to neki genije od 180 kilograma koji se iz svog kreveta igrao s kompjuterom. Laž je da je moj tim tokom kampanije bio saučesnik s Rusijom. Moj tim to nije nikada bio”, dodao je Trump.

 

NV / Beta

Na vrh