Trump: Samo jedna stvar će uspjeti u suočavanju sa Sjevernom Korejom

8. Oct 2017. | 07:59 | NV
trump-2

Američki predsjednik Donald Trump poručio je da će “samo jedna stvar” imati efekta u suočavanju sa Sjevernom Korejom, poslije neuspješnih pregovora prethodnih administracija sa Pyongyangom.

“Predsjednici i njihove administracije pregovarali su sa Sjevernom Korejom 25 godina, postignuti su sporazumi i ogromna količina novca je isplaćena. Nije uspjelo, sporazumi su prekršeni prije nego što se mastilo osušilo, što je američke pregovarače učinilo budalama. Izvinite, ali samo jedna stvar će uspjeti”, napisao je Trump na Twitteru.

Američki predsjednik nije pojasnio na šta konkretno misli kada je ovo napisao.

Reuters podsjeća da je Trump ranije rekao da će Sjedinjene Američke Države uništiti Sjevernu Koreju ukoliko to bude neophodno kako bi zaštitile sebe i svoje saveznike.

Prošle sedmice Trump je poručio, opet preko Twittera, svom državnom sekretaru Rexu Tillersonu da gubi vrijeme pregovarajući sa Sjevernom Korejom.

“Rekao sam Rexu Tillersonu, našem divnom državnom sekretaru, da gubi vrijeme u pregovorima sa malim čovjekom-raketom”, napisao je Trump u prvom tweetu i zatim napisao u drugom tweetu: “Čuvaj svoju energiju Rex, uradićemo ono što je potrebno da se uradi”, prenio je tada NBC News.

 

NV

Na vrh