Trump: Trebalo je da američke košarkaše ostavim u kineskom zatvoru

20. Nov 2017. | 10:48 | NV
WASHINGTON, DC - JANUARY 20:  President Donald Trump raises a fist after his inauguration on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States.  (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Američki predsjednik Donald Tramp je ocijenio da je trebalo da ostavi trojicu američkih košarkaša u zatvoru u Kini, gdje su oni bili zatvoreni zbog navodne krađe.

On je naveo na svom Twitter profilu da nije zadovoljan komentarima koje je iznio kontroverzni LaVar Ball, otac jednog od uhapšenih košarkaša.

“Sada kada su trojica košarkaša van Kine i kada su izbjegli da provedu godine zatvoru, LiAngelov otac ne prihvata šta sam uradio za njegovog sina i kaže da to što je on uradio nije velika stvar. Trebalo je da ih ostavim u zatvoru“, napisao je Trump.

LiAngelo Ball, Cody Riley i Jalen Hill su bili uhapšeni u Kini zbog navodne krađe naočara za sunce, a pušteni su iz pritvora nakon što je Donald Trump lično intervenisao kod predsjednika Kine Xija Jinpinga da pomogne u ovome slučaju.

 

NV

Na vrh