Tuzla bi mogla biti lider u oblasti socijalnog neprofitnog stanovanja u BiH

14. Oct 2016. | 18:06 | NV
imamovic jasmin tip.ba

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pohvalio je aktivnosti državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg će, pored drugih mjesta, u Tuzli biti izgrađeno 20 stanova za trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka s načelnicima i gradonačelnicima šest općina i gradova u FBiH, i izabranim izvođačima danas su u Sarajevu potpisali ugovore o izgradnji stambenih zgrada u vrijednosti 5.655.692 KM.

Uime predstavnika lokalnih zajednica Imamović je kazao da se radi o izuzetno značajnom projektu za grad Tuzlu, kojim se uvećava stambeni fond tog grada.

“Kroz ovaj projekat vodimo računa o izbjeglim i raseljenim osobama i o domicilnom stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe. Također, Grad Tuzla je jedna od lokalnih zajednica gdje će se implementirati CEB II Projekat ‘Zatvaranja  kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja’ izgradnjom 150 stanova. Osim ove zgrade, Tuzla će u okviru ovog projekta, dobiti još jednu zgradu s 34 stana čime ćemo, uz već izgrađene stambene jedinice biti lider u oblasti socijalnog neprofitnog stanovanja u BiH”,  istakao je Imamović, saopćeno je iz Grada Tuzla.

 

FENA/ foto tip.ba

Na vrh