Tuzlanska Sloboda u Brčko bez Dajane Kešine

Na finalni turnir ženskog odbojkaškog Kupa BiH, koji danas počinje u Brčkom, tuzlanska Sloboda putuje bez Dajane Kešine

12. Mar 2016. | 09:06 | A.S
55946

"Nije ništa ozbiljno, viroza, temperatura, pa se ne osjećam najbolje. Nisam trenirala, a s obzirom da su Brčanke favoritkinje, trener je odlučio da ne putujem, nego da se oporavim i spremim za polufinale doigravanja za prvaka BiH protiv Kule Gradačac", objasnila je Kešina.

Njene riječi potvrdio je trener Almir Žilić, kazavši da ekipa bez Dajane Kešine veoma hendikepirana.

"Ipak, očekujem dobru utakmicu. Nismo favoriti, ali idemo da pokažemo da nismo slučajno u završnici Kupa BiH. Ipak je riječ o smotri četiri najbolje ekipe, a to je već veliki uspjeh", smatra trener Žilić.

"Igra Slobode bez Kešine je osjetno slabija, ali će nam ona trebati za skorašnje doigravanje za prvakinje, pa je bolje da se u Kupu ne izlaže dodatnim naporima, tim prije što su favoriti za trofej ekipe Bimal Jedinstva i Gacka. Za nas je veliki uspjeh i što smo se plasirali među četiri najbolje ekipe", kaže trener Žilić.

Kapiten ekipe Lejla Softić navodi da je plasman u play-off i Final four Kupa BiH veliki uspjeh za Slobodu.

"U polufinalu Brčanke su favorit, ali ne idemo s bijelom zastavicom. U ligi smo pokazale da Jedinstvu moćemo pružiti snažan otpor, a publici da uživa u lijepim potezima i poenima. Idemo u dobrom raspoloženju, spremne da pružimo maksimum", najavila je Lejla Softić.

Na vrh