U Cazinu obilježen Dan mladih

Dan mladih u Cazinu obilježen je završnicom "Krajiškog ljeta", projekta koji već drugu godinu realizira Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH

12. Aug 2015. | 16:46 | S.M
45234


Tokom proteklih nekoliko dana mladi iz dvadesetak bh. gradova su se družili, razmjenjivali iskustva, učestvovali na radionicama te pokušavali ukazati na značaj aktivizma mladih, javio je RTV Cazin.

"To je jedan od projekata kojim se Asocijacija srednjoškolaca u BiH ponosi i ovo je ono što mladima u BiH treba, povezivanje i razmjena iskustava", izjavio je Emir Zulejhić, član Upravnog odbora Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Lejla Hadžić, koordinatorica Lokalnog tima Cazin izražava zadovoljstvo činjenicom da su realizirani svi planirani sadržaji u okviru ovogodišnjeg "Krajiškog ljeta".

"I ove smo godine okupili mlade iz cijele zemlje. Upoznavali su se, družili, sticali nova saznanja i iskustva, posjetili i obišli kulturno-historijske znamenitosti ovog područja. Današnje aktivnosti bile su u znaku Dana mladih i drago nam je da ovaj dan u Cazinu obilježavaju mladi iz cijele zemlje", istakla je Hadžić.

Završna manifestacija "Krajiškog ljeta" i centralna svečanost obilježavanja Dana mladih bit će organizirani večeras. Tom prilikom bit će dodjeljena priznanja uspješnim mladim Cazinjanima.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh