U četvrtak i petak obilježavanje 24. godišnjice od formiranja Armije RBiH

U Sarajevu će 14. i 15. aprila biti obilježena 24. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 11. godišnjice 2. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

13. Apr 2016. | 16:44 | S.M.
Armija_RBiH

Delegacija 2. pješadijskog puka OSBiH, predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja KS i Koordinacije boračkih udruženja položit će u četvrtak cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima na Šehidskom mezarju Kovači.

U izložbenom prostoru Historijskog muzeja bit će otvorena i Izložba ratnih fotografija, originalnih zastava i amblema, obilježja i publikacija jedinica Armije RBiH i 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.

Posjetioci izložbe imat će priliku vidjeti i fotografije nastale u periodu 1992-1995. na teritoriji Bosne i Hercegovine a koje su objektivom ovjekovječili profesionalci i amateri, tadašnji pripadnici Armije RBiH, zatim ratne zastave, ambleme i obilježja korpusa, divizija i brigada Armije RBiH, kao i razne publikacije štampane u ratnom periodu.

Takođe, bit će izložene fotografije, foto albumi i publikacije komande 2. pješadijskog puka OSBiH iz perioda 2007-2015. godina. Izložba će biti otvorena svaki dan u periodu od 14. do 21. aprila.

Centralna svečanost bit će obilježena u petak, u Kasarni “Rajlovac”.

Oznake: >

Na vrh