U Kaknju obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH

25. Nov 2016. | 21:23 | NV
sv7-660x330

Svečanom akademijom upriličenom u čast domovine BiH večeras je u velikoj sali Doma kulture Kakanj obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH. Nakon intoniranja himne BiH, prisutnima su se obratili  načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Katičić.

Nakon obraćanja upriličen je program u kojem su nastupili Rudarska glazba, Gradski hor koji djeluje u sastavku KUD-a “Fadil Dogdibegović Dikan” Kakanj, poznati kakanjski glumac Mirza Mušija, te mladi i talentirani Kakanjci i Kakanjke Perica Ramljak, Halima Čehajić, Alen Čišija i Ajna Balešić.

Rudarska glazba je svirala himnu BiH, te splet sevdalinki, Gradski hor je izveo kompozicije “Oproštaj od šume” i “Ljepota cvijećem krasi se”, Mirza Mušija je recitirao stihove pjesme “Ostajte ovdje” Alekse Šantića uz pratnju Perice Ramljaka na gitari, Halima Čehajić je pjevala numeru “Uspavanka” iz filma “Ničija zemlja”, Alen Čišija je izveo kompoziciju “Da se kući vratim”, a Ajna Balešić kompoziciju “Za bolje sutra”.

U svom obraćanju prisutnima načelnik Nermin Mandra je govorio o Bosni i Hercegovini u kontekstu činjenice da naša domovina opstaje i nadživljava i velika carstva, i društveno-politička uređenja, i ekonomske krize, i sve pokušaje mijenjanja granica i rastakanja njenog državnog tkiva.

 

NV

Na vrh