U martu bogat repertoar u Narodnom pozorištu Sarajevo

22. Feb 2018. | 20:58 | NV
MART final

Ljubitelje pozorišne umjetnosti u mjesecu martu očekuje bogat repertoar u Narodnom pozorištu Sarajevo. Publika će imati priliku pogledati sjajna dramska, baletna, operna ostvarenja i mjuzikle sa repertoara NPS. Publika će imati mogućnost pogledati i višestruko nagrađivane predstave iz regije.

U Narodnom pozorištu Sarajevo 3. marta u 19:30 sati, očekuje nas predstava East West Centra Sarajevo “Ponuda koja se ne odbija” u režiji Harisa Pašovića i ansambla. Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti po jednistvenoj cijeni od 10 KM.

U utorak, 06. 03. 2018. godine sa početkom u 19:30 sati, posjetite Narodno pozorište Sarajevo i zabavite se uz Donicetijevu komičnu operu “Viva la Mamma”, u režiji Aleksandra Nikolića. Opera će biti izvesti solisti i hor Opere NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Nenad Tešić. Ulaznice za operu možete kupiti po posebnim pogodnostima. Cijena ulaznice iznosi 10 KM za sve kategorije sjedišta.

U srijedu, 7. marta u 19:30 sati, u okviru internacionalnog festivala Sarajevska zima na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena je višestruko nagrađivana koreodrama – balet “ONI”  Đorđa Makarevića koji potpisuje režiju, libreto, koreografiju i izbor muzike.

Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd omogućilo je Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) .

U četvrtak 8. marta 2018. godine očekuju nas dvije predstave. Na velikoj sceni u 12:00 sati, bit će izvedena baletna bajka “Palčica” u koreografiji i režiji Nermine Damijan, a u večernjem terminu sa početkom u 19:30 sati, na maloj sceni “EN FACE” možete pogledati dramu “Leptir” Aleksandra Radunovića u režiji Emira Kapetanovića.

Ponedjeljak 12. 3. 2018. godine u 19:30 sati, rezervisan je za Šekspirovu dramu “Kralj Lear” u adaptaciji i režiji istaknutog reditelja Dieag de Brea. Predstava je nastala u koprodukciji Festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo te podršku Ambasade Velike Britanije, koja je ujedno i partner projekta. Predstava je titlovana na engleskom jeziku.

Balet “Alisa u zemlji čuda” u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića, bit  će izveden u srijedu 14. marta sa početkom  2018. godine u 19:30 sati. Neka vas u Alisin čarobni svijet odvedu solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

17. mart 2018. godine sa početkom u 19:30 sati sarajevska publika će imati priliku vidjeti i uživati u trenutno najgledanijem baletu HNK Split “Derviš i smrt” koreografa Igora Kirova. Ovaj kreativni balet koji nam donose članovi ansambla Baleta HNK Split bit će izveden u sklopu internacionalnog festivala Sarajevska zima. Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti već od 3. marta 2018. godine na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ambasada SAD u BiH, Narodno pozorište Sarajevo i Narodno pozorište Republike Srpske ponosno najavljuju Večer Broadwaya sa Bradleyem Deanom i specijalnim gostima: Divanhanom, Albinom Smajlović i Ivanom Šarićem koji će izvoditi pjesme iz poznatih mjuzikla Hair, Evita, Cats, The Secret Garden i drugih. Koncert će se održati 22. marta 2018. godine u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Ulaznice su u prodaji od 3. marta 2018. godine.

U petak 23. marta 2018. godine u 19:30 sati, predstava Crnogorskog narodnog pozorišta “Šćeri moja” u adaptaciji i režiji Ane Vukotić. Ovu predstavu pogledajte po jedinstvenoj cijena ulaznica od 10 KM.

U baletu “Omer i Merima” u režiji i koreografiji Belme Čečo – Bakrač, možete uživati u ponedjeljak, 26. 03. 2018. u 19:30 sati. U predstavi učestvuju solisiti i ansambl Baleta NPS, hor NPS i Sarajevska filharmonija kojom će dirigovati Aida Jažić.

Komediju “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitinicama” autora Almira Imširevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka, pogledajte na Svjetski dan teatra 27. marta 2018. godine u 19:30 sati.

 

NV

Na vrh