U novembru Festival narodne muzike “Ilidža 2013”

U prostorijama Radio-televizije Bosne i Hercegovine uz podršku Općine Ilidža, organizatora Festivala narodne muzike Ilidža, danas je održana konferencija o organizaciji spomenutog festivala. Festival će se održati 22. i 23. novembra u KSC Ilidža, uz prijenos na programu BHT 1 od 20 sati. Prva noć je revijalnog karaktera i očekuje se nastup velikog broja zvijezda narodne muzike

29. Oct 2013. | 15:05 | Medina Kudo
Fotografija2314

Druge večeri nastupit će 16 izvođača s novim kompozicijama koje su inspirisane narodnim melosom. Konkurs za izbor pjesme i izvođača objavljen je 13. septembra u programu BHRT-a. Na objavljeni konkurs pristiglo je 112 pjesma od kojih je komisija izabrala 16. Na programu BHRT-a 9. i 16. novembra uslijedit će predstavljanje učesnika Festivala narodne muzike Ilidža 2013.

U izjavi za Novo vrijeme pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža Aida Lušničkić je naglasila da je ovogodišnji ilidžanski festival postao bosanskohercegovački brend. “Ovaj festival ima dugogodišnju tradiciju, jer je ovo regionalni projekt koji treba da dostigne sjaj, kvalitet i posjećenost koju je imao prije rata”, kazala je Lušničkić.

Organizatori su napomenuli da je ovo projekt gdje će biti svi ljudi produkcije. Također će biti upriličene i dvije revijalne večeri. “U prvoj večeri pod nazivom ‘Večer zvijezda’ učestvuje nekoliko takmičara, a između ostalih i Mile Kitić, Šerif Konjević, Marinko Rokvić i ostali. Potrudit ćemo se da sam program bude veoma kvalitetan i gledan”, izjavila je direktorica programa BHRT-a Olivera Dodig.

Na vrh