U Sarajevo stigao Diego de Brea

5. Sep 2017. | 19:21 | NV
Diego de Brea

Veliki mag teatra, uvaženi i ugledni slovenački reditelj Diego de Brea, jučer je stigao u Sarajevo. U Narodnom pozorištu Sarajevo će postaviti jedno od najljepših djela svjetske klasične literature Shakespeareovog “Kralja Leara“.

Premijera predstave je planirana za kraj oktobra 2017. godine i njome će ujedno Drama NPS otvoriti novu umjetničku sezonu 2017/18.  Uloga Kralja Leara povjerena je prvaku Drame NPS, Izudinu Bajroviću. Predstava će biti realizovana u kooprodukciji Narodnog pozorišta i Festivala MESS.

Iz Narodnog pozorišta ne kriju zadovoljstvo i uzbuđenje zbog početka rada u novoj umjetničkoj sezoni. Marijela Hašimbegović, direktorica NPS, ovom prilikom poručila da će NPS “sarađivati najbolji teatarski umjetnici iz regije i očekujemo veliki progres na planu izbora i ostvarenja premijernog programa. Stekli smo kredibilitet koji nas stavlja u sami vrh umjetničkog djelovanja i u novoj sezoni želimo podići razinu umjetničkih vrijednosti za ljestvicu više. Publika nas je zadužila svojim ogromnim povjerenjem i moramo ići dalje sa željom da budemo još bolji, kreativniji, jači i glasniji.“

Nova umjetnička sezona Narodnog pozorišta biće otvorena 15. septembra 2017.  izvedbom operete “Kneginja Čardaša“.

Iz Narodnog pozorišta poručuju publici da obavezno dođu i uživaju u zabavnoj i veseloj Kalmanovoj opereti, u prekrasnim arijama i zanimljivoj scenskoj izvedbi.

 

NV

Na vrh