U Sarajevu održana PoWEr Konferencija o ženskom poduzetništvu

30. Mar 2018. | 18:32 | NV
DSC_0829_1

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State), od septembera 2017. godine, implementira program ekonomskog osnaživanja žena “PoWEr”.

Program je namijenjen ženama iz Bosne i Hercegovine koje imaju poslovnu ideju i želju da pokrenu vlastiti biznis.

Fondacija 787, je u proteklim mjesecima pružala podršku za 16 učesnica iz Bihaća, Nove Kasabe, Jajca, Kaknja, Sarajeva, Mostara, Visokog, Kupresa, Travnika, Ilijaša. Učesnice su imale priliku unaprijediti znanja i vještine u oblastima relevantnim za osnivanje i razvoj biznisa, raditi na razvoju poslovnog modela za svoju ideju, proći edukacije iz oblasti poput finansijskog menadžmenta, marketinga, ljudskih resursa…

Značajna faza programa je i proces mentoringa, u okviru kog je svaka učesnica, uz savjetovanje uspješnih preduzetnika imala priliku savladati prepreke i izazove u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Nakon 7 mjeseci rada, na završnoj konferenciji su predstavljene učesnice i njihove poslovne ideje. Elisabeth Blumenthal, iz Američke ambasade u Sarajevu, čestitala je učesnicama na hrabrosti za pokretanje vlastitog biznisa, te istakla zadovoljstvo što je program postigao planiranje ciljeve. Učesnice su sa prisutnima i medijima podijelile iskustva sa programa.

Zerina Imamović, iz Sarajeva koja je u procesu pokretanja brenda “Undercover Fashion”, istakla je kako je program “PoWEr” najbolji program u kojem je učestvovala.

“Naučila sam pisati poslovni plan, najbolja predavanja su mi iz brendiranja i marketinga, te je program pravi vjetar u leđa za nastavak razvoja mog biznisa”.

Jedina žena u BiH koja je vlasnica destilerije, te proizvodi alkoholne likere pod nazivom “S-kraljica”, Sabina Krivić iz Visokog navela je da je zahvalna Fondaciji 787 na svemu što je imala priliku naučiti, ali da istovremeno najviše cijeni što predavače može kontaktirati i nakon završetka programa, te posavjetovati se o svim aspektima rada na tržištu.

DSC_0824_1

NV

Na vrh