U St. Louisu organiziran Sajam zapošljavanja za bh. omladinu

Bosansko američka mreža profesionalaca - BAPN tokom prošlog vikenda u St. Louisu je organizirala sajam zapošljavanja na kojem je 20 firmi iz regije St. Louisa ponudilo poslove za različite profile i stepene stručnosti. U ponudi su bili različiti poslovi od menadžera prodaje, policajaca, vozača kamiona, inžinjera, medicinskih radnika, prevodioca, građevinskih radnika, konobara i drugih

19. Apr 2016. | 19:33 | S.M.
Stluis_sajam_zapošljavanja.jpg

Predsjednica BAPN-a Almira Bajrić kazala je na otvaranju da je ovaj sajam jedan od prvih projekata usmjerenih prema zapošljavanju mladih iz bh. zajednice u St. Louisu i da očekuje da će veliki broj mladih doći i naći posao. Ona je kazala da će BAPN nastaviti podržavati bh. zajednicu i da će nastaviti sa sličnim projektima. “Nećemo odustati od rada s našom zajednicom, jer je to prilika da se pomogne što veći broj ljudi”, dodala je ona.

Jedan od osnivača i aktivni član BAPN-a Amir Hotić je dodao da u St. Louisu ima mnogo firmi i nevladinih organizacija čiji su rukovodioci ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali da do sada niko nije organizirao ovakve projekte. “Ovaj projekt realiziran je sa puno truda od profesionalaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Mi želimo da zajedno sa našim članovima i volonterima pomognemo našoj omladini u pronalasku novih ili boljih radnih mjesta”, dodao je Hotić.

“Već nekoliko mjeseci tražim posao, ali nisam imala puno uspjeha u tome. Ovaj projekt je veoma dobra prilika za mene i ostale koji se žele zaposliti i raditi ono što žele,” kazala je Amra, studentica iz St. Louisa.

Neke od kompanija koje su se predstavile na sajmu bile su BJC Health Care, Four Season Hotel, Farmers osiguranje, FBI, Policijska, Wood Brothers Realty, Policijska uprava St. Louis, i mnoge druge. Neke od firmi su ponudile profesionalno usavršavanje kroz stručnu praksu.

Na BAPN-om sajmu zapošljavanja svi zainteresirani imali su priliku ostvariti direktan kontakt sa poslodavcima i predati im radne biografije. Također, na štandu BAPN-a posjetioci su mogli dobiti više informacije o organizaciji i budućim programima.

  • Sajam zaposljavanja St. Louis
  • Sajam zaposljavanja St. Louis
  • Sajam zaposljavanja St. Louis
  • Sajam zaposljavanja St. Louis
  • Sajam zaposljavanja St. Louis
  • Sajam zaposljavanja St. Louis

 

Na vrh