Učenicima u KS povoljnije cijene karata za predstave

Predstavnici Kamernog teatra '55 na današnjoj sjednici Aktiva direktora srednjih škola Kantona Sarajevo izrazili su spremnost da učenicima osiguraju povoljnije cijene karata za barem jednu predstavu u toku mjeseca

29. Mar 2016. | 17:13 | S.M
56813


"Odlazak u teatar je veoma važan za razvijanje osjećaja za kulturu, neovisnog mišljenja i građenje stavova. Učenici osnovnih i srednjih škola trebaju da se susretnu sa slobodom interpretacije u što ranijoj dobi kako bi mogli osloboditi svoj intelektualni, emotivni, ali i umjetnički potencijal", istakao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović.

Član Udruženja reditelja u BiH Srđan Vuletić je informisao direktore o realizaciji projekta “Rediteljski ponedjeljak”, u okviru kojeg će od aprila do juna učenicima osnovnih i srednjih škola biti izvedena predstava ili prikazan film nekog od bh. reditelja. Nakon toga učenici će imati priliku razgovarati s autorima.

Ovaj potez menadžmenta Kamernog teatra '55 i Udruženja reditelja u BiH, ministar Kazazović ocijenio je značajnim za doprinos kvalitetnijoj realizaciji obrazovnog procesa.

Na sjednici Aktiva predstavio je i Izvještaj o obavljenim uvidima u organizaciju i rad srednjih škola Kantona Sarajevo u tekućoj školskoj godini, te sa direktorima razgovarao o poboljšanju uslova za realizaciju odgojno-obrazovnog rada, saopćeno je iz Press službe KS.

(Agencija FENA)

Na vrh