Udruženje poslodavaca poziva zastupnike PFBiH da ne podrže Zakon o penzinisanju policijskih službenika

27. Dec 2017. | 14:02 | NV
parlament fbih1(6)

“Ishodom sastanka predstavnika Vlade FBiH i predstavnika sindikata policije, Vlada FBiH je još jednom pokazala, najblaže rečeno, popustljivost prema javnom sektoru. Ovo je samo još jedan u nizu poteza Vlade kojim se jasno definiše neravnopravan tretman između javnih, državnih preduzeća i realnog sektora, na šta Udruženje poslodavaca FBiH već duže vrijeme upozorava”, saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH. Poslodavci dalje navode:

“Realnom sektoru, koji stvara novu vrijednost i puni budžete, otežava se poslovanje na sve moguće načine, dok je Vlada, s druge strane, “osjetljiva” na zahtjeve koji dođu iz javnog sektora, a kojim se samo izvlače novci iz budžeta. Isti ishod će biti i sa ovom odlukom – povećat će se javna potrošnja i nastaviti stvarati dubioza u budžetu.

Svjesni smo činjenice da dolaze izbori, ali to nije razlog da Vlada vodi računa samo o penzionerima i državnim službenicima.”

“Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH poziva zastupnike i delegate da ne podrže izmjene zakona jer će takvo zakonsko rješenje ići na štetu budžeta”, stoji na kraju saopštenja.

 

NV

Na vrh