UEFA-ina komisija za žalbe odbila HNS

Komisija za žalbe Evropskog nogometnog saveza (UEFA) odbila je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kaznu po kojoj je Hrvatskoj oduzet jedan bod u kvalifikacijama za EURO, te će sljedeće dvije domaće utakmice morati odigrati bez gledatelja zbog kukastog križa iscrtanog na terenu poljudskog stadiona prije utakmice protiv Italije

18. Sep 2015. | 17:45 | S.M
47054


Osim što je Hrvatskoj oduzet bod, te će morati još dvije utakmice igrati bez navijača, HNS je kažnjen i sa 100.000 eura. Tu je kaznu odmjerila Etička komisija UEFA-e još u julu, a HNS je na tu odluku imao pravo žalbe, dok na ovu odluku te mogućnosti više nema.

Hrvatska je kažnjena jer je prema mišljenju tijela UEFA-e prekršila članak 14. Disciplinskog pravilnika koji se odnosi na rasističko ponašanje.

Dva kola prije kraja kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj Hrvatska u skupini H zauzima treće mjesto sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od druge Norveške.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska još 10. oktobra igra protiv Bugarske u Zagrebu, te tri dana kasnije gostuje na Malti.

Izravni plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, a Hrvatska će u slučaju osvajanja svih šest bodova biti druga ukoliko Norveška ne svlada Italiju u Rimu 13. sljedećeg mjeseca.

Postoji mogućnost da Hrvatska s dvije pobjede bude i najbolja trećeplasirana reprezentacija, te se također plasira na EURO, ali ukoliko ne bude najbolja treća onda će igrati u dodatnim kvalifikacijama.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh