Đukanović kažnjava one koji pišu i govore o stradanjima Bošnjaka u Crnoj Gori

Profesor Milan Popović, glavni urednik crnogorskog lista Monitor, Esad Kočan, te poslanik Demokratskog fronta, Koča Pavlović, podnijeli su krivičnu prijavu protiv premijera Crne Gore Mila Đukanovića i Vrhovnog državnog tužilaštava za krivično djelo genocid, a koji se odnosi na slučaj Ibrahima Čikića

5. Dec 2014. | 16:57 | D.R
32790


Osnovni sud u Bijelom Polju donio je presudu kojom je Čikić obavezan da plati četiri hiljade eura kao naknadu za duševne bolove bivšem upravniku bjelopoljskog zatvora Luki Bulatoviću i zatvorskom doktoru Tomu Karišiku, jer ih je spominjao u knjizi „Gdje sunce ne grije“, u kojoj je Čikić opisao sve strahote koje su Bošnjaci doživjeli u zatvoru u Bijelom Polju, početkom '90-ih godina. I sam Ibrahim Čikić doživio je užase u Crnoj Gori samo zbog toga jer je Bošnjak.

Profesor Popović na konferenciji za novinare kazao je da je krivična prijava podnijeta 11. septembra ove godine, a da je objelodanjena naknadno, jer su željeli da daju vrijeme i šansu novom Vrhovnom državnom tužiocu (VDT), Ivici Stankoviću da se upozna sa slučajem.

No, sam Popović dodao je i to da je malo vjerovatno da će ova krivična prijava uroditi plodom, sve dok je Đukanović na vlasti u Crnoj Gori.

Bošnjaci su tokom '90-ih godina protjerivani, zlostavljani i ubijani na teritoriji Crne Gore, no vlasti na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem skoro da nisu učinili ništa kako bi se ova zlodjela rasvjetlila. Sam Đukanović nikada se nije izvinio zbog stradanja Bošnjaka u Crnoj Gori, prenosi Patria.

(Agencija NAP)

Na vrh