Umjetničko klizanje – Danas počinje "Sarajevo Open 2016"

Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2016", koje treći put organizuje Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, danas će biti otvoreno u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra)

4. Feb 2016. | 11:02 | K.K
54062

Četvorodnevno takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU).

Po riječima direktorice takmičenja, Sabine Husedžinović, učestvuje 86 klizača i klizačica u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji iz 15 zemalja Evrope i Azije (Armenija, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Južna Koreja, Kipar, Njemačka, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Švicarska, Turska i Bosna i Hercegovina).

“Ove godine takmičenje ima još veću važnost jer će učestvovati aktuelna svjetska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, što je za Savez kao organizatora izuzetna čast”, kazala je Husedžinović.

Danas je planirano izvođenje kratkog programa u svih sedam uzrasnih kategorija (do 12.30 sati) uključujući parove u seniorskoj konkurenciji, koji su ove godine prvi put uključeni u program “Sarajevo Opena”.

Bosnu i Hecegovinu će na “Sarajevo Openu” predstavljati sedam klizačica, seniorka Arijana Tirak, juniorka Alma Šehić, te pet djevojčica – Tara Mišel Gliha, Larisa Tomić, Zara Husedžinović, Hena Uzunović i Lana Galijašević.

Ulaz za gledaoce u dvoranu je slobodan.

(Agencija FENA)

Na vrh