Uposlenici RS BiH odlučili da prestanu dolaziti na posao: 17 mjeseci nisu primili platu

30. Oct 2017. | 18:25 | NV
1(104)

Zaposleni u Rukometnom savezu BiH nisu primili platu 17 mjeseci, zbog čega su odlučili da od danas (30. oktobra) ne dolaze na posao, piše agencija Patria.

Uposlenici Saveza Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur obratili su se javnosti saopćenjem u kojem navode razloge za ovakvu odluku.

“Obavještavamo Vas da uposleni Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od dana 30. oktobra 2017. godine, nisu više u mogućnosti iz finansijskih razloga dolaziti na posao.

Naime, kao što Vam je svima vjerovatno već i poznato, uposleni RS BIH već sedamnaest mjeseci nisu dobili platu, s obzirom da doprinosi nisu plaćeni, nismo u mogućnosti da ovjerimo zdravstvene knjižice.

O teškoj situaciji u kojoj se nalazimo smo već nekoliko puta obavještavali kako ranije, tako i novo rukovodstvo RS BIH. Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali.

Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BIH, uložili smo posljednje napore kako bi iste bile odigrane i organizovane, te kako RS BIH ne bi snosio posljedice od strane EHF-a.

Od održane Skupštine RS BIH, 10. juna 2017. godine, pa do današnjeg dana, od novog rukovodstva RS BIH nismo naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema, kako starijih tako i novonastalih.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja sa novim rukovodstvom RS BIH, da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme sa kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo da problemima.

Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao.

Zahvaljujemo na razumijevanju i dugogodišnjoj saradnji, očekujuci podršku svih sportskih radnika. O svemu gore navedenom obavijestićemo EHF i IHF”, navodi se u saopćenju.

 

NV / NAP

Na vrh