Uprava aerodroma Tuzla očekuje da bude prevezeno 100.000 putnika

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mustafa Isabegović danas je posjetio Upravu Međunarodnog aerodroma Tuzla, u društvu nedavno imenovanih članova Skupštine tog društva, kako bi se upoznao o stanju, kao i o kratkoročnim i dugoročnim planovima za daljnji razvoj aerodroma

21. Apr 2014. | 16:59 | S.K
21974

Tom prilikom, direktor Aerodroma Esed Mujačić, sa saradnicima, upoznao je delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona o trenutno raspoloživim resursima, potencijalima, kao i komparativnim prednostima tog aerodroma u odnosu na druge aerodrome u regionu. 

“Veoma je bitno da aerodrom raspolaže dobrom inicijalnom infrastrukturom, koja je usto u odličnom stanju, a pruža sigurnost i stabilnost, a time dobru osnovu za daljnje investiranje “, rekao je Mujačić. 

Posebna pažnja u današnjim razgovorima je posvećena razvoju kargo saobraćaja i daljoj realizaciji projekta "Cargo centar sa air parkom". 

“U narednom perodu ćemo s projektom cargo centra i air parka nastupiti i na Sarajevo Business Forumu 2014, a kako bi smo pokušali naći adekvatnog partnera, spremnog da svojim investicijama pomogne proširivanje i iskorištevanje kapaciteta Aerodroma, a time i razvoj cijelog regiona “, kazao je ministar Isabegović. 

Uprava aerodroma je istakla da je tokom 2013. prevezeno više od 60.000 putnika, a u 2014., s trenutno aktivnih osam letova sedmično, očekuju da bude prevezeno više od 100.000 putnika. 

Direktor Mujačić je rekao da je realno očekivati da Aerodrom pređe u novu kategoriju – od 100.000 do 300.000 putnika, te da daljnjim razvojem postane ekonomski nezavisan. 

Osim ministra Isabegovića, današnjem sastanku su, u ime Vlade TK, prisustvovali pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, predsjednik Skupštine JP Međunarodni aerodrom Tuzla Esad Mušanović i član Skupštine Društva Rado Pejić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

(Agencije)

Na vrh