USAID spreman podržati projekte koji će pomoći osobama s invaliditetom u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu Petera Duffy-ja, direktora Misije USAID-a u BiH. Poželivši mu srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad, gradonačelnik mu je ovom prilikom predstavio aktuelne razvojne projekte Grada Sarajeva

12. Nov 2015. | 16:57 | D.R
49801


„Nakon 18 godina obnove, Vijećnica je postala multimedijalni centar i jedna od najprivlačnijih turističkih atrakcija grada. Pokrenuli smo izgradnju prve gradske biciklističke staze prema evropskim standardima. Grad je također lider Projekta revitalizacije Trebevićke žičare. Realizovali smo i projekat postavljanja informativnih tabli sa nazivima tramvajskih stajališta na svim tramvajskim linijama na području grada…“, istaknuo je Komšić.

Direktor Misije USAID-a Duffy je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta ozvučenja semafora na raskrsnicama u Nedžarićima, kako bi slijepe i slabovidne osobe mogle sigurno prelaziti ulicu i samostalno se kretati.

„Drago mi je što Grad Sarajevo kao lokalna zajednica pokazuje poseban senzibilitet prema osobama sa invaliditetom, u cilju sveukupnog poboljšanja njihovog položaja u društvu. USAID je spreman da podrži ovu aktivnost na području cijelog grada, uključujući i projekat postavljanja kosih rampi za invalidska kolica“, kazao je g. Duffy.

(Agencija FENA)

Na vrh