Uspjesi takmičara džudista Olimpa: Dvije medalje zaključuju jako uspješnu takmičarsku sezonu

21. Dec 2017. | 23:04 | NV
25485036_395512287569456_534345284_o

Džudo klub “Olimp” Sarajevo osnovan 2011. godine, trenutno broji oko 110 članova podjeljenih u 4 grupe : rekreativci i seniori, takmičarska grupa i dvije grupe u sklopu dva aktuelna projekta koje klub trenutno sprovodi.

Prvi od navedenih projekta su “PRAVI PUT – Škola Judo-a i kurs samoodbrane za djecu”. Projekat je u potpunosti besplatan i odnosi se na djecu sa teritorije Općine Novi Grad Sarajevo. Projekat se odvija pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, trenutno besplatno trenira 38 djece za koje je klub uz podršku općine obezbijedio besplatna kimona.

Drugi projekat, a koji se odvija uz podršku općine Novo Sarajevo pod nazivom “POKRENI SE – Sport kao vid prevencije nasilja i delinkvencije” namjenjen je osnovcima i srednjoškolcima sa teritorije Općine Novo Sarajevo,  trenutno trenira 35 djece za koje je klub uz podršku općine obezbijedio besplatna kimona.

Takmičari Judo klub “Olimp” su osvarili značajne rezultate u 2017. godini, te učestvovali na 11 međunarodnih takmičenja u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj i osvjili preko 50 medalja. Posljednje takmičenje za ovu godinu je bilo 11 Međunardoni Judo turnir Vitez Open 2017 koji je održan u subotu 16.12.2017 godine, na kojem je učestvovalo 45 klubova i preko 550 takmičara.

J.K.“OLIMP“ je na ovom turniru predstavljalo 9 takmičara i osvojili su 2 medalje i to: Rijad Ličina srebrna medalja i kategoriji poletaraca i Muhamed Šehić bronzana medalja u kategoriji starijih dječaka.

Na ovom turniru koji zatvara takmičarsku sezonu u Bosni i Hercegovini bio je i svečani dio na kojem su uručene diplome Dan komisije. Anesu Ličini je svečano uruča diploma za 4. DAN, što je izuzetan uspjeh i veliko priznanje.

Ono što sa ponosom ističi u J.K “Olimp” je činjenica da su za 2014. i 2015. godinu kao najperspektivniji mladi sportaši po izboru Kantonalnog sportskog saveza proglašeni takmičari J.K “Olimp”.

Trenerski kadar i osobe zaslužne za sportske rezultate članova J.K “Olimp” su: -Anes Ličina, direktor kluba i prvi trener, majstor Judo-a 4 dan, Nihad Velić, majstor Judo-a 8 dan – trener seniorske ekipe i grupe rekreativaca, Faruk Tahmiščić i Mirsad Omanović, nosioci braon pojasa – zaduženi za rad sa najmlađim i početničke grupe u okviru prijekata “PRAVI PUT” i “POKRENI SE” te Samir Zuko instruktor samoodbrane i trener grupe rekreativaca i studenata.

Pored općina Novi Grad Sarajevo i Novo Sarajevo podršku klubu i takmičarima pružili su  BH Telecom, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

 

NV

Na vrh