Uspješna sezona iza Carl Kühne: Otkupljeno 1.300 tona krastavaca u BiH

14. Dec 2017. | 08:46 | NV
DHmnrlqW0AALvar

Njemačka kompanija “Carl Kühne”, koja se bavi proizvodnjom krastavaca kornišona, ove godine je na području 12 opština u BiH imala skoro 300 kooperanata koji su proizveli 1.300 tona krastavaca i ostvarili veoma dobre prihode, prenosi indikator.ba.

Rukovodilac sjedišta preduzeća “Carl Kühne“ u Kozarskoj Dubici Boško Čoprka rekao je da cjelokupna proizvodnja ide u matičnu firmu “Carl Kühne” u Njemačku koja je najveći proizvođač kiselih krastavaca u svojoj zemlji i lider u Evropi, sa tradicijom dugom 300 godina.

“Imamo kooperante koji su veoma vrijedni jer na ovom području postoji tradicija uzgoja povrća i krastavaca kornišona, a mi smo im ponudili korektnu saradnju, tako da uspjeh nije izostao. Treću sezonu zaredom bilježimo rast broja kooperanata i rast proizvodnje”, izjavio je Čoprka novinarima u Kozarskoj Dubici gdje je ova firma jučer obilježila uspješan završetak poslovne sezone.

Na svečanosti, koja je organizivana u novoizgrađenoj proizvodno-skladišnoj hali ovog preduzeća u Poslovnoj zoni “Lipova greda” u Kozarskoj Dubici, predstavljene su aktivnosti i rezultati firme koja posluje sa kooperantima iz 12 lokalnih zajednica.

Uz izgrađenu proizvodno-skladišnu halu, koja se prostire na 2.000 metara kvadratnih, u Poslovnoj zoni “Lipova greda“ u Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja upravnog objekta Firme “Carl Kühne”, koji će imati oko 550 metara kvadratnih korisnog prostora, izvijestila je Srna.

 

NV

Na vrh