Uspješna sezona za Ismeta Sejfića

26. May 2017. | 22:40 | NV
Ismet Sejfic

Uspješni bh. košarkaš Ismet Sejfić završio je sezonu u košarkaškom prvenstvu Mađarske gdje je odveo svoj klub Pecsi VSK do play-offa, u kojem su izbačeni od velikog favorita Kormenda.

Predvođeni našim odličnim centrom Panthersi su u prvoj utakmici napravili iznenađenje i odnijeli pobjedu u gostima, ali u nastavku serije Kormend je bio uspješniji.

Sejfić je kroz čitavu sezonu dominirao u dresu mađarskog kluba. Svojim učinkom postao je jedan od najboljih igrača mađarskog prvenstva, a bio je i najuspješniji centar u regularnom dijelu sezone sa  prosjekom od 16,8 poena i 8 skokova.

“Ovo je za Pecsi VSK najveći uspjeh u posljednje dvije decenije, tako da sam već dobio ponudu da potpišem višegodišnji ugovor. Pored njih za moje usluge interes je pokazalo još nekoliko ekipa iz Mađarske u kojoj sam trenutno najtraženiji košarkaš. Moje dobre igre nisu prošle nezapaženo, tako da imam ponude iz nekoliko jakih evropskih liga. Gdje ću nastaviti karijeru odlučit ću u naredne dvije sedmice. Trenutno odmaram u Sarajevu, a već 1. juna počet ću se pripremati za novu sezonu sa Almirom Karkeljom koji je zaslužan za moju odličnu fizičku spremu i, naravno, sa Ozrenom Seleskovićem”, kaže Ismet Sejfić.

 

NV

Na vrh