Usvojena odluka o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj

29. Jan 2018. | 19:37 | NV
zastava

Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina Republike Hrvatske osigurano je ostvarivanje posebnih prava i sloboda pripadnika nacionalnih manjina, a kojim se između ostalog jamči i slobodna uporaba svojih znamenja i simbola, prenosi INS.

Koordinacija županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, sukladno odredbama članka 33. stavak 5. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, na sjednici 21. novembra 2017. donijela je Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, prenosi Fena.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba saopćilo je da je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske na sjednici 25. januara ove godine, jednoglasno dao suglasnost na Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

“Usvajanjem navedene odluke bošnjačka nacionalna manjina u Republici Hrvatskoj, uz službenu uporabu znamenja i simbola Republike Hrvatske, može isticati prihvaćeni grb i zastavu sukladno propisima službene uporabe i načina korištenja zastave i simbola nacionalnih manjina”, navodi se.

 

NV

Na vrh