Vahid Halilhodžić jedan od kandidata za novog selektora Hrvatske

12. Sep 2017. | 13:47 | NV
vaha(8)

Proslavljeni bh. nogometni trener Vahid Halilhodžić spominje se kao jedan od glavnih kandidata za novog selektora reprezentacije Hrvatske, piše agencija Patria.

Nakon poraza od Turske prošle sedmice, u Hrvatskoj se sve češće govori kako će aktuelni selektor Ante Čačić uskoro dobiti otkaz, te da mu u hrvatskom savezu već traže zamjenu.

Među imenima koja se spominju kao mogući budući hrvatski selektori je i Vahid Halilhodžić, piše Večernji list.

On bi u budućnosti nesumnjivo bio odličan izbor jer iza sebe ima veliku igračku, ali jednako dobru i trenersku karijeru. Uostalom, prošle je sedmice s reprezentacijom Japana osigurao odlazak u Rusiju, što će mu biti već treći trenerski nastup na Svjetskim prvenstvima.

U Južnu Afriku 2010. odveo je Obalu Slonovače, dok je 2014. njegov Alžir oduševio sjajnom igrom, a ispao je u osmini finala tek u produžecima od Nijemaca, koji su kasnije osvojili naslov svjetskog prvaka.

Međutim, Vaha se već jednom razišao sa Zdravkom Mamićem zato što mu se petljao u posao, tako da je pitanje bi li ponovo prihvatio posao u “interesnom” hrvatskom nogometu, navode u Večernjem listu.

Podsjećamo Vahid Halilhodžić je ranije vodio zagrebački Dinamo s kojim je imao dosta uspjeha, ali je morao napustiti klub zbog neslaganja s Mamićem.

Pored Halilhodžića, spominje se ime još jednog Hercegovca, Livnjaka Zlatka Dalića.

 

NV / NAP

Na vrh