Vahid Halilhodžić posjetio MNK "Pionir" Jablanica i dodijelio diplome najboljim mališanima

Vahid Halilhodžić, svjetska nogometna zvijezda i aktuelni trener selekcije Japana, posjetio je večeras malonogometni klub " Pionir " iz Jablanice

23. Jan 2016. | 19:44 | D.R
53472


Treneri MNK "Pionir", ali i svi prisutni Jablaničani, te mališani koji treniraju u tom klubu iskazali su čast svome velikom sugrađaninu i izrazili zadovoljstvo što ih je posjetila velika nogometna svjetska zvijezda koja je uz silne obveze našla vremena posjetiti ih i dodijeliti najboljima prigodne diplome.

Halilhodžić se obratio svim prisutnima, a u svome govoru prisjetio se dana kada je on tek počinjao karijeru i to baš iz ovoga maloga grada Jablanice. Također je naglasio kako je veoma sretan što je uspio odvojiti vremena za ovaj susret i da mu je uvijek drago posjetiti svoje rodno mjesto. Mališanima MNK " Pionir " poručio je kako moraju biti uporni i mnogo raditi te da će samo uz mnogo rada, truda i odricanja postići određene rezultate. Naglasio je kako je, prije svega, usporedno s treninzima veoma bitno da završe škole i budu dobri učenici i dobri ljudi.

Nakon njegova obraćanja, najbolji igrači MNK "Pionir" iz Jablanice imali su čast da im svjetski nogometni velemajstor, Vahid Halilhodžić, uruči diplome.

Halilhodžić je na kraju naglasio kako mu je bilo zadovoljstvo posjetiti MNK "Pionir" i dodijelio diplome u gradu svojega djetinjstva te da će nastojati i sljedeće godine uradi isto.

(Agencija FENA)

Na vrh