Vahid Halilhodžić: Prvi dojmovi iz Japana fantastični

Činjenica da me 300 novinara dočekalo u Tokiju sve sama po sebi govori. Kada sam rekao na konferenciji za novinare sve što sam imao, čuo sam gromoglasan aplauz. Imao sam velikih utakmica i kao trener i kao igrač, ali prvi dojmovi iz Japana su fantastični

17. Mar 2015. | 10:39 | S.K
37864

To je u razgovoru za "Dnevni avaz" kazao Vahid Halilhodžić, nesuđeni selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je sredinom prošle sedmice prihvatio poziv iz Japana. 
 
Halilhodžić, koji će na klupi Japana zarađivati dva miliona eura godišnje, u razgovoru za Avaz otkrio je da je već nakon prvog razgovora s čelnicima znao da će biti njihov novi selektor. 

“Poslije prvog razgovora znao sam da ću preuzeti Japan. Pričali smo o mnogim stvarima, imao sam dosta pitanja, a oni su bili vrlo precizni u odgovorima”, dodao je Vaha, koji će na klupi Japana ostati do 2018. godine. 

Upitan može li otkriti zašto nije postao selektor BiH, Halilhodžić je kazao da situacija koja vlada u BiH, ne samo u sportu već i u politici, ne odgovara njegovom rada.

“U takvim uvjetima nemoguće bi bilo normalno raditi. Tu su i traume iz rata koje nosim kada sam bio ranjen. Bez obzira što je to davno bilo, ipak bi se vratila ta bolna sjećanja i ne bih bio sretan čovjek. A da ne ulazim što su politika i vjera na svakom koraku, što bi mi neko odmah rekao zašto nisi pozvao ovog Bošnjaka ili nema ovog Srbina. Nisam želio biti dio te priče”, rekao je popularni Vaha.

Na vrh