Velika Kladuša ugostila Sportske igre mladih

Festival mladosti i sporta, BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje nakon jučer održanih igara u Bihaću, i stigle su u Veliku Kladušu, saopćeno je iz Press službe Sportskih igara mladih

31. Jul 2015. | 14:39 | A.D
44703

Općina Velika Kladuša na čelu sa načelnikom Općine Edinom Behrićem dala je punu podršku projektu prošle godine kao i ove.

Šef kabineta načelnika Općine Velika Kladuša Jasmin Šahinović izveo je početni udarac, čime su takmičenja zvanično i počela.

"Drago nam je da su Igre mladih i ove godine odabrale Veliku Kladušu za održavanje takmičenja. Danas su tereni ispunjeni dječijim osmijesima. Ovakvi projekti zaslužuju podršku, jer su usmjereni na najmlađi naraštaj", kazao je Šahinović.

Djevojčice i dječaci su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, uličnoj košarci i rukometu, u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.

Djevojčicama i dječacima iz Velike Kladuše pridružila su se djeca iz Bihaća i Cazina. Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima. Oni su pokazali sjajne sposobnosti, a oni najbolji su osigurali mjesto na finalnom takmičenju u Sarajevu, koje će biti organizirano od 18. do 23. augusta.

"Sa svojom ekipom sam danas pobijedio. Radujemo se dolasku na završnicu u Sarajevo. I ove godine, kao i prošle očekujemo dobro druženje sa drugom djecom i zabavu", kazao je kapiten košarkaške ekipa Ljiljan Aldžić Abdullah.

Igre pružaju više od sporta i potiču na razvoj prijateljstva, tolerancije, solidarnosti, a sve su to elementi fair playa.

U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine u 28 bh. gradova promoviraju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo'.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije Nogometnog/fudbalskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH.

Naredni grad domaćin Igara mladih je Livno.

(Agencija FENA)

Na vrh