Velike novčane nagrade za fudbalere učesnike narednog Svjetskog prvenstva u fudbalu

29. Dec 2017. | 15:17 | NV
svjetsko-prvenstvo-u-fudbalu-rusija-2018.-660x330

Nagradni fond Svjetske fudbalske federacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu iznosi 400 miliona dolara, prenosi portal bankar.me.

Taj fond je za 12% veći nego što je bio nagradni fond Svjetskog prvenstva u fudbalu koje je održano u Brazilu, saopštio je Ruski fudbalski savez.

Svaka od 32 reprezentacije učesnice Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji, dobiće 8 miliona dolara samo za učešće.

Ukoliko svoju igru završe u grupi i ne izbore se za nastavak takmičenja, ruski fudbaleri neće dobiti nikakvu nagradu jer će 8 miliona dolara otići za pokriće troškova priprema koje je imala nacionalna federacija.

Ostale nagrade koje bi tokom daljeg takmičenja mogle da osvoje pojedine reprezentacije dijele se po principu: 70% fudbalerima, 30% nacionalnom savezu. Takva je svjetska praksa, tvrdi Ruski fudbalski savez.

Tako će nagrada za izlazak iz grupe u naredni krug takmičenja iznositi 12 miliona dolara: 70% fudbalerima, 30% nacionalnom savezu.

Reprezentacije koje stignu do finala dobijaju po 28 miliona dolara, osvajač trećeg mjesta 24 miliona, a drugi polufinalista 22 miliona dolara.

Četvrtfinalista dobija 16 miliona a učesnik osmine finala 12 miliona dolara.

Pobjednik nosi kući ukupno 38 miliona dolara.

Selekcije Bosne i Hercegovine, nažalost, neće nastupiti na ovome takmičenju koje se održava naredne godine.

 

NV

Na vrh