Veliki broj ljudi iz regiona oprostio se od Predraga Lucića

12. Jan 2018. | 15:20 | NV
1(296)

Stotine prijatelja i poštovatelja iz cijele bivše Jugoslavije, te zvuci melanholičnih rock balada ispratili su danas oko podne preminulog novinara i umjetnika Predraga Lucića, koji je danas pokopan na splitskom groblju Lovrinac, piše Novi list.

Na dojmljivom oproštaju govorio je Lucićev prijatelj i najbliži saradnik Boris Dežulović, koji je u intimnom govoru kazao kako bi Lucić “prerano i premlad otišao, kad god da je otišao”.

“Nema ovaj jezik riječi da opiše tvoju veličinu, jer ti si uvijek bio pre-velik i Pre-drag”, rekao je Dežulović.

Po Lucićevoj ličnoj želji od njega se oprostio i penzionisani splitski svećenik Josip Lucić, njegov stric. Lucić je rekao kako je njegov nećak sve ideologije demontirao humorom, te da je baš kao i Isus Krist volio i ujedinjavao sve ljude, kulture i civilizacije.

Glumac Rade Šerbedžija je pročitao dvije Lucićeve pjesme iz njegove zbirke “Mjesec iznad Splita”.

Među mnogim prijateljima i poštovateljima na pogrebu su bili njemački novinar Erich Rathfelder, gvardijan Franjevačkog samostana u Sarajevu fra Ivan Šarčević, advokatica Vesna Alaburić, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik HND-a Saša Leković, novosadski pisac Teofil Pančić, sarajevski književnik Nenad Veličković, koparski roker Marko Brecelj i mnogi drugi.

Veliki je pjesnik na posljedne počivalište ispraćen uz muziku The Doorsa, Arsena Dedića, Jacquesa Brela, temom iz Montya Pythona (Always Look On The Bright Side…), a kovčeg s njegovim tijelom u grob je položen uz intonaciju “Dance Me To The End Of Love” Leonarda Cohena.

 

NV / NAP

Na vrh