Viber: Ne nasjedajte na poruke, naše usluge su besplatne

Uluga internet aplikacije Viber i dalje je besplatna i poruka koju su korisnici dobili o naplati usluga ne potiče od njih, saopćila je Kompanija Viber za Centralnu i istočnu Evropu

16. Jan 2016. | 09:16 | S.M
53083


“Viber omogućava svim svojim korisnicima širom svijeta da budu u kontaktu, besplatno. Razmjenjujte poruke, pričajte, uživajte u igricama i razmjenjujte razne sadržaje sa prijateljima i članovima porodice, gdje god oni bili – bez ograničenja”, navedeno je u saopćenju.

Pojedini korisnici Vibera prije par dana su primili spam poruku, sa upozorenjem da će od ove sedmice Viber početi da naplaćuje svoje usluge. Kroz poslatu poruku je upućen i zahtjev da primalac pokrenu lančanu poruku prema što većem broju svojih kontakata sa istim sadržajem, da bi time bili prepoznati kao aktivni korisnici, što bi im omogućilo da nastave da koriste Viber besplatno.

Tim povodom, kompanija Viber za Centralnu i istočnu Evropu je objavila da su informacije sadržane u toj poruci maliciozne prirode i da ne potiču od njih. Preko 664 miliona jedinstvenih korisnika širom svijeta upotrebljava tu komunikacijsku platformu. Viber se može koristiti na pametnim mobilnim telefonima i tabletima.

Na vrh