Vlada RS otima zemljište opštini u kojoj načelnik dolazi iz SDS-a?

20. Nov 2016. | 16:59 | NV
bn

Vlada je pokrenula proceduru za izuzimanje zemljišta iz vlasništva opštine, dok iz opštine tvrde da je na sceni brutalno otimanje nakon lokalnih izbora. Na izborima u ovoj opštini pobijedio je kandidat Saveza za promjene, SDS-ov Milan Miličević, piše rtvbn.com.

Vlada Republike Srpske putem Ministarstva industrije, odnosno Pravobranilaštva i Geodetske uprave pokrenula je proceduru za izuzimanje 56.000 kvadrata poslovne zone u Tesliću iz vlasništva ove opštine.

“Poslovnom zonom Borja od 2010. godine raspolaže opština Teslić, a na sceni je brutalno otimanje opštinske zemlje”, tvrde za BN televiziju u ovoj opštini.

 

SNSD-ovo kandidat poražen na izborima

Najnovije aktivnosti oko zemljišta u centru grada dovode se u vezu sa nedavnim najavama predsjednika Republike o prestanku saradnje Vlade Srpske sa opštinama u kojima nije pobijedio SNSD.

U Tesliću je izgubio kandidat SNSD-a, aktuelni ministar zdravlja Dragan Bogdanić. Iz Teslića je i predsjednik Vlade Željka Cvijanović. Predsjednik Vlade ne želi da miješa politiku u slučaj Poslovna zona Teslić. Tvrdi da se u proceduru krenulo, jer lokacija nije privedena namjeni.

Opština Teslić uputila je odgovor na tužbu i žalbu Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Za BN televiziju kažu da od borbe za imovinom opštine neće odustati, a da iza svega stoje nastojanja ljudi iz teslićkog SNSD-a da se dokopaju atraktivne lokacije.

 

NV / rtvbn.com

Oznake: > >

Na vrh