Volkswagen najavio premijeru Passata GTE

Volkswagen je pred parišku premijeru najavio dolazak GTE, odnosno plug-in hibridne verzije Passata. Riječ je o verziji koja će se dakako temeljiti na posljednjoj, osmoj generaciji ovog automobila te o vozilu koje će slijediti već lansirani Golf GTE

29. Sep 2014. | 19:39 | S.M
29355


Vizualno GTE će se od standardnog Passata razlikovati dorađenom maskom s plavim detaljima, novim prednjim branikom s integriranim LED svjetlima u obliku slova C, jedinstvenim 17-colnim alu naplatcima, plavim kočničkim kliještima i sl, a unutrašnjost donosi prilagođeni infotainment sistem, plavo ambijentalno osvjetljenje, redizajniranu ručicu mjenjača, upravljač, presvlake i sl.

U Volkswagenu navode kako prosječna potrošnja ovog modela iznosi 2 l/100 km i 13 kWh/100 km, što je jednako emisiji ugljičnog dioksida od 45 g/km. Konkretnije, sa punim spremnikom goriva od 50 l te punim baterijama ovaj automobil ima autonomiju od oko 1000 km. Za ubrzanje do 100 km/h mu treba manje od 8 sekundi, a najveća brzina mu iznosi 220 km/h.

Električna autonomija će mu se pak kretati oko 50 km, a najveća će mu brzina u E-modu biti ograničena na 130 km/h.

Prodaja Passata GTE će započeti u drugoj polovici iduće godine, a kupci će dakako moći izabrati između limuzinske i karavanske karoserijske verzije.

Na vrh