Volkswagen potvrdio proizvodnju konceptnog Golfa R400

Volkswagen je potvrdio kako će konceptni Golf R400 stići na tržište i to najvjerovatnije već iduće godine. Podsjetimo, ova je studija premijerno predstavljena na prošlogodišnjem auto salonu u Pekingu i pokretao ga je 4-cilindrični 2,0-litreni TSI snage 294 kW, odnosno 400 KS

24. Apr 2015. | 21:58 | S.M
39823


Od premijere smo u više navrata mogli čuti razne priče kako bi se isti mogao pojaviti na tržištu, no sada je volkswagenov Heinz-Jakob Neusser izjavio kako će VW "uskoro imati taj automobil", odnosno kako će ga proizvesti te kako "ustvari upravo rade na njegovom razvoju".

Prema britanskom Car Magazinu, koji se poziva na insajdere, Volkswagen želi dodatno povećati snagu njegovog motora i to na oko 420 KS, odnosno 309 kW. Za sada nema informacija o najvećem okretnom momentu, no podsjetimo kako je konceptni model razvijao 450 Nm te kako je bio opremljen sa 6-stepenskim DSG mjenjačem i 4Motion sistemom pogona na sva četiri točka.

Slično možemo očekivati i u produkcijskom modelu, odnosno konačne bi specifikacije trebale ovisiti o okretnom momentu.

Unatoč dodatnoj snazi vjeruje se kako će Golf R420 (ime nije potvrđeno) nastaviti s dizajnom koji će ustvari skrivati njegov potencijal. Drugim riječima, mogli bi reći kako će se raditi o "vuku u janjećoj koži", jer bi njegovu snagu trebali odavati decentniji aero kit, razni manji ukrasi, jedinstveni naplatci i sl. Dakle, veće promjene, u vidu snažnijih kočnica, dorađenog ovjesa, upravljača i sl, će se dogoditi ispod kože.

Na kraju recimo kako postoji mogućnost da Volkswagen premijerno predstavi ovaj model već ove jeseni u Frankfurtu, dok bi prodaja započela početkom 2016. Proizvodnja navodno neće biti ograničena na neki određeni broj, a očekuje se kako će u Njemačkoj koštati nešto manje od 50.000 eura.

Na vrh