Volkswagen radi na razvoju jeftinijeg električnog automobila

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen radi na razvoju električnog automobila koji bi kupcima bio dostupniji, zahvaljujući svojoj pristupačnijoj cijeni

9. Feb 2016. | 22:27 | S.M
54327


Konkretnijih detalja za sada nema, no Motoring javlja kako je riječ o projektu Herberta Diessa jednog od vodećih Volkswagenovih ljudi i posebno zaduženog za putnička vozila.

Isti izvor navodi kako je Volkswagenov cilj proizvesti prvi tzv. mass production, odnosno visoko serijsko električno vozilo, a da bi se taj zadatak ostvario potrebno je postići što je moguće nižu cijenu, odnosno razviti i proizvesti najjeftiniji električni automobil do sada.

Ako do realizacije ovog projekta uistinu i dođe, gotovo je sigurno kako će se ovaj model temeljiti na modularnoj električnoj platformi, odnosno MEB-u, koja je nedavno predstavljena s konceptnim modelom Budd-e. Također, kako bi se troškovi sveli na što je moguće manju mjeru, ovaj bi električni model trebao dijeliti veliki broj svojih komponenti s drugim vozilima, poput primjerice sljedećim Golfom EV.

Za sada nije sigurno hoće li se raditi o hatchbacku ili limuzini, no trebao bi imati jedinstveni styling i autonomiju od najmanje 250 do 300 km. Ako su navodi Motoringa tačni, onda bi ovo vozilo na tržištu mogli očekivati zajedno s modelom Budd-e, dakle oko 2020.

Na vrh