Vujošević: Najteže mi pada što ne mogu biti s momcima koji imaju karakter i talenat

18. Aug 2017. | 23:01 | NV
vujosevic(4)

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće voditi našu reprezentaciju u sutrašnjoj utakmici protiv Armenije, piše agencija Patria.

Vujošević je morao napustiti reprezentaciju i otići u Beograd na liječenje zbog bolova u prstima i dijabetesa.

“Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavolio, stvorio odnos i koji su toliko talentovani”, kazao je Vujošević za beogradski Blicsport.

Selektor naših košarakaša je istakao da je odmah po dolasku u Bratislavu pred utakmicu sa Slovačkom osjetio bolove zbog kojih je veći dio utakmice morao sjediti, što nije tipično za čovjeka koji cijelu utakmicu provede na nogama.

“Još po dolasku u Bratislavu osjetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći dio presjedio. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba. Ljekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman”, istakao je Vujošević.

Vujošević je kazao kako mu je izuzetno žao što neće biti s momcima koje je za kratko vrijeme izuzetno zavolio.

“Hvala ljudima iz KS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Vjerujem u njih i ako Armeni umjesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem”, zaključio je Vujošević.

Naša reprezentacija u subotu u Jerevanu igra odlučujuću utakmicu pretkvalifikacija za SP u Kini 2019. godine protiv domaće Armenije, a za plasman dalje našim igračima odgovara samo pobjeda.

 

NV / NAP

Na vrh