Magazin>>

VW Golf na električni pogon

21. Nov 2016. | 10:21 | NV
2015-vw-e-golf-1

Volkswagen je u Los Angelesu predstavio novo izdanje e-Golfa kojeg karakterizira povećana autonomija i još brži sustav punjenja, te dakako novi infotainment.

U Volkswagenu su nakon otrježnjenja potisnuli “TDI-Das Auto” filozofiju i odlučili u rekordnom roku iz temelja modernizirati svoju ponudu u skladu s trendovima. Put je jasan, a uključuje napredne pogone, napredne sisteme podrške vožnji i koliko toliko atraktivan dizajn.

Golf je obnovljen, a njegova električna izvedba jasno pokazuje aspiracije da se električni doseg od 500 km dosegne do iduće generacije. Novi e-Golf povećao je autonomiju za 50% i stigao na pola puta. Ugradnjom jačih baterija od 35,8 kWh autonomija je prema NEDC standardu skočila na 300 km. Prevedeno, prema istom standardu prosječna potrošnja energije je 12,7 kWh/100 km. Volkswagenu kažu da će e-Golf uz upaljeni klima uređaj u svakodnevnom korištenju koje uključuje nepovoljnije uvjete redovito s jednim punjenjem odraditi barem 200 km.

Za 80-postotnu napunjenost baterija (DC, 40 kW) dovoljno je manje od jednog sata, dok punjenje na kućnu mrežu (AC/7,2 kW) traje do 6 sati. Pogonski elektromotor razvija do 100 kW maksimalne snage uz maksimalni okretni moment povećan na 290 Nm. Više snage donosi i bolje performanse, pa je sprint do 100 km/h skraćen na 9,6 sekundi, dok je maksimalna brzina podignuta na limitiranih 150 km/h.

Sve novo na Golfu prisutno je i na električnoj izvedbi. Najveća novost u pogledu opreme je Active Info Display, odnosno implementacija virtualnog kokpita, što uključuje i upravljanje pokretima ruku. Osim potpunog infotainmenta automobil je dobio i Traffic Jam sistem djelomično automatiziranog upravljanja vozilom do brzine od 60 km/h.

 

NV / index.hr / foto autoblog.com

 

Na vrh