Westbrook i dalje postavlja nove rekorde

14. Mar 2018. | 10:52 | NV
russell_westbrook

Rusell Westbrook je jedan od najboljih, ali i jedan od najatraktivnijih, košarkaša na svijetu. Partije koje pruža ovaj 191 cm visoki plajmejker Oklahome City Thundera djeluju nestvarno.

U sinoćnjoj pobjedi Thundera nad Atlantom rezultatom 119:107 Westbrook je postigao 32 poena, 12 asistencija i 12 skokova i na taj način došao do 100. tripe-double učinka u karijeri.

Na ovoj prestižnoj listi Westbrook je sada četvrti. Prvi je Oscar Robertson sa 181. triple-double učinkom, Magic Johnson je skupio 138, a Jason Kidd 107.

U brzini dolaska do broja sto, Westbrook je treći na listi. Robertson je to uradio za 277 utakmica, Johnson za 656, a Westbrooku je trebalo 736 utakmica.

Koliko je ovo veliko dostignuće Russella Westbrooka govori i podatak da je postigao više triple-doublova za isto vrijeme nego svi igrači 23 tima u današnjoj NBA ligi. Samo Sacramento Kingsi (267), Los Angeles Lakersi (258), Bolton Celticsi (203), Philadelphia 76ersi (140), Golden State Warriorsi (128) i Brookyn Netsi (104) su skupili više triple-double učinaka u istom vremenu nego sjajni igrač Oklahome.

Pored toga, Westbrook je sa dvocifrenim brojem poena, asistencija i skokova završio utakmice barem jednom protiv svih NBA timova. Kidd je drugi na toj listi, a Le Bron James treći.

Iako legendarnog Robertsona i Westbrooka dijeli 81 tripe-double učinak, mnogi smatraju da Westbrook ipak može dostići ovaj rekord, budući da ima 29 godina i da igra bolje iz sezone u sezonu. Prošle sezone Westbrook je oborio Robertsonov rekord od 41 triple-doublea u sezoni, postigavši jedan više. Ove sezone je već skupio 21 triple-double učinak, a do kraja sezone je ostalo 12 utakmica te zatim doigravanje u kojem će, kako sada stvari stoje, igrati i Oklahoma.

Nakon sinoćnje utakmice Westbrook nije krio zadovoljstvo. “Sretam sam što pripadam grupi igrača iz Kuće slavnih”, aludirajući na činjenicu da je četvrti na listi iza Robertsona, Johnsona i Kidda.

 

NV

Na vrh