Wizz Air uspostavlja novu liniju iz Niša do Malmea 25. juna

Wizz Air, najveća nisko-tarifna avio kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, objavljuje drugu liniju iz Niša. Nova linija do Malmea u Švedskoj počeće sa radom 25. juna sa tri nedeljna leta utorkom, četvrtkom i subotom

23. Jan 2015. | 10:15 | S.K
35301

Wizz Air je najavio uspostavljanje saobraćaja sa drugog srpskog aerodroma početkom decembra 2014. kada je najavio liniju do Bazela (aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg) počev od 3. jula. Sa novom linijom Niš-Malme Wizz Air će ukupno ponuditi 12 linija do sedam zemalja sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu.

Džon Stivenson (John Stephenson), izvršni potpredsednik Wizz Air-a je izjavio: "Zadovoljstvo nam je da najavimo naš dalji razvoj u Nišu. Samo mjesec dana nakon što smo najavili prvu liniju od Niša do Bazela dodajemo i drugu liniju ka Malmeu u Švedskoj. Nadamo se da će ova linija biti dobro prihvaćena od strane putnika i da će im omogućiti da putuju još jeftinije".

Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić je izjavio: "Uspostavljanje redovne linije ka Malmeu je veoma važno za Niš i ceo region. Nova linija će povezati naše ljude u dijaspori sa svojim porodicama u Srbiji".

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, Vladica Đurđanović je izjavio: "Usvajanjem novog cjenovnika aerodromskih usluga Aerodrom Niš postaje izuzetno konkurentan u odnosu na aerodrome iz okruženja, a samim tim i veoma privlačan za aviokompanije. Svakako da je vijest o uvođenju još jedne aviolinije od strane Wizz Air-a značajna za poslovanje Aerodroma Niš, za građane Južne i Jugoistočne Srbije, ali i za građane ovog dijela Srbije sa privremenim boravkom u inozemstvu".

Na vrh