Wizz Air otvorio liniju Sarajevo – Budimpešta

5. Apr 2017. | 17:37 | NV
WIZZ 2

Najveća niskotarifna aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope Wizz Air otvorila je prvu liniju između Sarajeva i Budimpešte.

Nova aviolinija sa Sarajevskog aerodrome će sa dva leta sedmično omogućiti putnicima iz Bosne i Hercegovine da uz niske cijene aviokarata putuju u Budimpeštu, a odatle i u 61 drugu destinaciju širom Evrope, koje će im biti dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte.

Iz kompanije Wizz Air su izjavili da očekuju da aviolinija Budimpešta – Sarajevo podstakne turistička kretanja između Bosne i Hercegovine i Mađarske te da poboljša trgovinu i poslovanje između dvije zemlje.

Iz ove kompanije su najavili i novi avion na Tuzlanskom aerodromu. Wizz Air trenutno iz Bosne i Hercegovine nudi 17 linija do osam zemalja širom Evrope.

Govoreći na konferenciji za novinare u Sarajevu, Owain Jones, direktor korporativnih poslova u Wizz Air-u rekao je da se raduje poslovnoj saradnji sa Sarajevskim aerodromom.

“Danas proslavljamo značajan događaj u Bosni i Hercegovini, kada dodajemo Sarajevski aerodrom na mapu destinacija WIZZ-a i uspostavljamo direktne letove između Bosne i Hercegovine i Mađarske. Nova linija, od Sarajeva do Budimpešte, podvlači našu posvećenost da pružimo putnicima iz Bosne i Hercegovine još jeftinije aviokarte do preljepe Budimpešte i još 61 destinacije iz cijele Evrope koje su dostupne kroz našu mrežu letova iz Budimpešte. Radujemo se saradnji sa Sarajevskim aerodromom”, rekao je Jones.

Wizz Air je najveća niskobudžetna (low-cost) avio kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 79 aviona Airbus A320 i A321 na više od 500 linija iz 28 baza, povezujući 140 destinacija u 42 zemalja. U Wizz Airu radi oko 3.000 vazduhoplovnih profesionalaca. Urednika časopisa Air Transport World ovu kompaniju je nedavno proglasio za najbolju low-cost avio kompaniju za 2016. Priznanje je stiglo i iz Centra za avijaciju (CAPA), vodeće vazduhoplovne informativne agencije, piše Patria.

 

NV / nap.ba

Na vrh