Wizz Air zainteresiran za otvaranje linija sa sarajevskog aerodroma

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić sa saradnicima i predstavnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo održao je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastanak s generalnim direktorom niskotarifne aviokompanije Wizz Air Jozsefom Varadijem

17. Sep 2014. | 13:59 | S.K
28694

“Uime uprave kompanije Wizz Air Varadi je izrazio zahvalnost na prijemu te istakao uspjeh koji ta aviokompanija postiže obavljajući operacije s Aerodroma Tuzla. Naime, u proteklih 15 mjeseci s pet direktnih linija Wizz Aira, Aerodrom Tuzla je ostvario promet od 150 hiljada putnika”, izjavila je za Agenciju Fena glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Ćoralić.

Kako je istaknuto na sastanku, Uprava kompanije želi razmotriti mogućnost saradnje i otvaranje linija s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ministar Bijedić je pozdravio iskazanu namjeru i obećao svu potrebnu podršku, te rekao da se nada da će pregovori s Upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo rezultirati, kako je planirano, s tri rute Wizz Aira već u ljeto 2015. godine.

“Učesnici sastanka su iskazali dobru volju i uzajamni interes da pruže što savremeniji i povoljniji način putovanja građanima Bosne i Hercegovine”, dodala je Ćoralić.

(Agencija FENA)

Na vrh