Za ministra obrazovanja KS-a predložen Mladen Milosavljević

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo trebali bi se u srijedu, 23. januara, izjašnjavati o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Za ovo ministarsko mjesto predložen je Mladen Milosavljević

17. Jan 2014. | 15:13 | S.H
17604

Nakon što Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja utvrdi prijedlog odluke na sjednici zakazanoj za utorak, zastupnicima će odluka biti dostavljena uz odgovarajući CV kandidata.

Predsjednik ove komisije i zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS-a Elmedin Konaković je kazao da Kanton Sarajevo treba ministra obrazovanja posebno zbog nagomilanih problema u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

Podcrtao je da je osim toga potrebno raditi na budžetu ovog ministarstva zbog čega je važno da Kanton dobije ministra obrazovanja, nauke i mladih.

Kanton Sarajevo nema ministra u ovom resoru nekoliko mjeseci nakon što je prethodni ministar Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku.

Milosavljević je trenutno zaposlen u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Doktorirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu. Autor je deset knjiga i više od 100 stručnih, naučnih i stručno publicističkih radova.

Izabrani je nastavnik Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu i Visoke škole unutrašnjih poslova u Banjoj Luci. U policiji Bosne i Hercegovine prisutan je više od 20 godina na različitim pozicijama u oblasti forenzike.

Premijer Suad Zeljković uputio je Komisiji za izbor i imenovanje Skupštine Kantona prijedlog za imenovanje ministra obrazovanja, nauke i mladih u Vladi Kantona.

(Fena)

Na vrh