Zabranjena novogodišnja okupljanja na Taksimu u Istanbulu

20. Dec 2017. | 12:50 | O. H.
TaksimNovagodina

U skladu sa odlukom Policijske uprave Beyoglu ove godine na čuvenom istanbulskom trgu Taksim neće biti dozvoljeno bilo kakvo novogodišnje okupljanje.

Naglašeno je kako je ova odluka donesena iz predostrožnosti da se ne bi dogodili nemili događaji. “U cilju osiguranja mira tokom novogodišnje noći bilo kakvo okupljanje neće biti dozvoljeno. Dodatne mjere zaštite će biti preduzete kako u Istiklal ulici tako i na Taksim trgu i prilazima Talimhane i Tarlabaš”, naglasio je načelnik Policijske uprave Beyoglu Ismail Kilic.

Načelnik je dalje istakao da su mjere obezbjeđenja na terenu udvostručene kako se približava sezona praznika i naglašava da je tokom istrage koja je vođena protiv osumnjičenih za napad u Reina diskoteci tokom novogodišnje noći prošle godine uočeno da su osumnjičeni prvo vršili izviđanje u Taksim zoni te su nakon uočenih pojačanih mjera obezbjeđenja u terenu ipak odlučili da napad ne izvedu na ovom mjestu. “Mjere obezbjeđenja će biti udvostručene, a novogodišnja okupljanja neće biti dozvoljena” istakao je Kilic.

Podsjetimo da je u terorističkom napadu u diskoteci Reina koji je izveden u noći sa 31. decembra na 1. januar tokom obilježavanje prošlogodišnjih novogodišnjih praznika ubijeno 39, a ranjeno oko 70 osoba. Sudski proces protiv glavnog osumnjičenog za ovaj napad Abdulkadir Mašaripova je u toku.

 

NV

Na vrh