Zaljubljenici matematike i fizike radno proveli vikend

27. Nov 2016. | 17:58 | O. H.
Infima2016

U periodu od 25. do 27. novembra ove godine Bosna Sema obrazovne institucije u saradnji sa neformalnim udruženjem građana “Infima” u Sarajevu su organizirali novembarski naučni program na kojem su učestvovala 132 učenika iz trideset i pet osnovnih i srednjih škola iz Doboja, Gradačca, Foče, Sarajeva, Širokog Brijega, Travnika, Tuzle, Istočnog Sarajeva, Visokog i Zenice.

Ovo je deseta godina za redom kako Bosna Sema organizira naučne programe, a iz Organizacionog odbora poručuju da je cilj ovih okupljanja pružiti svim zainteresiranim mladim ljudima jednake uslove za pripremu za takmičenja iz oblasti matematike i fizike.

Tokom ovogodišnjeg zimskog programa predavači su bili Abdulah Jašarević, Demir Papić, Harun Hindija, Admir Beširović, Adisa Bolić i Zlatko Salko Lagumdžija koji su proteklih godina na olimpijadama iz oblasti matematike i fizike predstavljali Bosnu i Hercegovinu i ostvarivali zavidne rezultate.

“Nije rijedak slučaj da učenici koji pohađaju ove programe organizirane od strane Bosna Seme osvajaju zavidne rezultate na općinskim, kantonalnim, entitetskim i državnim takmičenjima, te se iskreno nadamo da će isti slučaj biti i ove godine” poručuju učesnici novembarskog “Infima” programa.

Nakon trodnevnih predavanja i radionica, učesnici programa su imali testiranja, te su oni sa najboljim rezultatima obradovani i simboličnim poklonima.

Predstavnici organizatora naglašavaju da su zadovoljni radnom i naučnom atmosferom novembarskog programa, te da već nakon sumiranja utisaka počinju sa pripremama za zimski program koji će se održati tokom zimskog raspusta, a sve zainteresirane pozivaju da im se obrate putem Facebook stranice “Infima”.

 

NV

Na vrh