Završen 5. Sarajevo Business Forum

Zatvarajući 5. Sarajevo Business Forum, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj izjavio je da ta konferencija postaje sve značajnije mjesto gdje se sastaju projekti i investitori

15. May 2014. | 17:14 | S.M
22977


Naglasio je da Bosna i Hercegovina postaje, kako neki kažu, "El Dorado za investitore" i dodao da se po pitanju zakonskih legislativa čini sve kako bi investiranje u BiH bilo olakšano.

"O svemu je bilo govora u protekla dva dana, ali najmanje o onima koji se ne vide, a učinili su najviše na organizaciji, a to je osobolje BBI banke. Ta ekipa vrijedno je radila na organizaciji foruma i kada se ugase svjetla ovog petog po redu foruma, oni će već od sutra predano raditi na organizaciji narednog i treba im čestitati na tome", istakao je Trhulj.

Direktor BBI banke Amer Bukvić naglasio je da je cilj Sarajevo Business Foruma stvaranje platforme za sastajanje i saradnju regionalnih lidera.

"Forumom želimo promijeniti imidž cijele regije i prikazati je kao povoljnu za investiranje. Jučer je ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu govorio da je državama potrebna vizija. Mi želimo izgraditi viziju saradnje i ako uspijemo promijeniti mentalitet ljudi da više sarađuju, daleko ćemo dogurati", izjavio je Bukvić

Ovogodišnji SBF okupio je oko 600 učesnika, među kojima su bili politički lideri, biznismeni, te investitori, a pratilo ga je gotovo 200 predstavnika medija.

U fokusu konferencije bili su projekti iz oblsti energije, poljoprivrede, infrastrukture i turizma.

(Agencije)

Na vrh