Završena manifestacija Dani otvorenih vrata "Spajalice"

Završena je manifestacija Dani otvorenih vrata Spajalice pod sloganom „Slobodno vrijeme sa smislom“, kojim se Obrazovno-razonodni centar za mlade Spajalica rukovodi od svog otvaranja 2008. godine

4. Apr 2014. | 17:30 | I.Č
21172

Voditeljica Spajalic Vesna Filipović kazala je da je dvodnevna manifestacija okupila oko 200 učenika nižih razreda iz šest osnovnih škola s područja općine Ilidža koji su učestvovali u kreativnim radionicama Spajalice.

"Učenici su svoje aktivno učešće iskazali pohađajući ekološku, muzičku, sportsku te proljetnu radionicu, koja im je bila posebno zanimljiva", istakla je Filipović.

Ponudu Spajalice su dodatno oplemenili volonteri, jer Spajalica sa svojom kreativnom ponudom zasigurno je interesantna mladima, ali i onim nešto starijim korisnicima njenih usluga, saopćio je Institut za razvoj mladih KULT.

Plemenita misija Spajalice jeste da u sve svoje aktivnosti uključi što više mladih i djece, koji će baš u Spajalici upotpuniti svoje slobodno vrijeme te se neformalno obrazovati i potaknuti želju za društveno-korisnim angažmanom.

Oznake:

Na vrh