Završne pripreme za obilježavanje 25. godišnjice od pogibije Čedomira Domuza

24. Jul 2017. | 19:33 | NV
cedo-godisnjica-1

Udruženje za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” u saradnji sa Udruženjem “Zlatni ljiljani”, Općinom Hadžići i JKP Komunalac d.o.o. Hadžići privodi kraju pripreme za obilježavanje 25. godišnjice od pogibije Čedomira Domuza, heroja sa Igmana koja će se održati 30. jula 2017.

“Prethodnih dana ekipe oba Udruženja, uposlenici JKP Komunalac Hadžići uz svesrdnu pomoć Općine Hadžići radili su svim snagama na pripremama za obilježavanje 25. godišnjice od pogibije jednog od najvećih heroja koje je Bosna i Hercegovina imala”,  rekao je Maid Đelilović iz udruženja “Grom u njedrima Igmana”.

“Program obilježavanja godišnjice počinje u 9 sati na šehidskom mezarju Kahrimani, gdje će biti položeno cvijeće i odata počast Smaji Somi, još jednom heroju, koji je poginuo boreći se rame uz rame sa Čedomirom Domuzom na Rogoju. U 10 sati počinje program u podnožju planine Igman, na Brezovači, mjestu gdje je sahranjen Domuz, a u samom programu učestvovat će unuci Čedomira Domuza. U 11 sati planirana je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i Armina Fazlića”, dodao je Đelilović.

Za obilježavanje godišnjice pogibije Čedomira Domuza obezbjeđen je prevoz iz Hadžića sa polaskom u 9:30 sati.

 

NV / NAP

Na vrh